Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Bye baai

Of het nou kwam door de grijze Haagse lucht of deze foto, vandaag moest ik opeens denken aan een zonniger oord. Aan een kleine baai op Rhodos, om precies te zijn. Beschut door rotsen, de hotelkolossen op afstand. Kalm, helder water strekt zich uit, tot een boei aan de ene kant, tot een bootje aan de andere. Tot zover reikt deze besloten wereld.

Het is namiddag en de zon staat al laag. De gezinnen met kwetterende en spetterende kinderen zijn verdwenen. De badgasten zijn het terras op gevlucht, hun gezicht naar de laatste zonnestralen gericht. Een enkele zwemmer komt met trage schoolslag voorbij.

Een Japanse vrouw staat rechtop in het water, dat vanaf het terras gezien diepgroen lijkt. Haar tengere, bleke schouders, het fel-turquoise touwtje van haar bikini in haar nek, haar zwarte, opgestoken haar. Een schilderij, zoals ze daar staat tegen de achtergrond van de rotsen.

Een groter contrast is haast niet denkbaar dan de hoogblonde bruid die hier voor een fotoreportage is. Krullen stijf van de haarlak, een megalaag make-up, een jurk die bijna niet korter kan (wit, dat dan weer wel) en enorme pumps. Een muizige echtgenoot aan haar zijde.

We hadden die middag gesnorkeld, mijn lief en ik. Verrukt keken we om ons heen, zwommen achter vissen aan. Zag je die met die grote stip? En wat was dat, een soort inktvis? Later hoorden we dat de lokale duikvereniging daar bakken voer in het water gooit. Anders is er geen vis te zien.

We bemachtigden twee van de schaarse ligstoelen, bestelden heel decadent drankjes en lunch, lieten ons bedienen – soms is geluk gewoon te koop. Tegen de avond liepen we nog even door het prachtige badhuis met mozaïekvloeren dat zich direct naast het strandje bevond. Ook het badhuis was niet origineel, ontdekte ik later in een foldertje. Niks historisch, gewoon nagebouwd.

Maar toch: echt en nep gingen wonderwel samen in dit paradijsje, in deze microkosmos waar iedereen glimlachend de dag doorbracht. Beam mij maar up.

1 Comment

  1. Mooi en beeldend geschreven.

    Zucht. Ik wou dat ik daar ook was…

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑