Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Dag bekende onbekenden

Het was een prachtige dag op een terras in de duinen. Iedereen was vrolijk en vriendelijk, onbekenden schoven bij elkaar aan tafel. Misschien kwam het daardoor. Die algehele sfeer van verbroedering.

Er zat een stel even verderop en het voelde alsof ik ze al heel lang kende. Terwijl ik tegelijkertijd wist dat dat niet zo was. Vertrouwd, op de een of andere manier.

Hoe ze met elkaar praatten, stil waren, om zich heen keken. Hoe de man naar de tafel keek, ergens mee speelde – een blaadje, een kroonkurk? Hoe de vrouw naar hem overboog om iets te zeggen en hoe zijn verlegen gezicht oplichtte als hij lachte.

Ik heb het wel vaker, dat iemand me bekend voorkomt. Het schiet me altijd wel te binnen waarvan. Iemand uit een winkel. Iemand die op iemand anders lijkt. Iemand van tv. Maar in dit geval wist ik het echt niet.

Dus dag, bekende onbekenden. Misschien zie ik jullie nog een keer. Dan weet ik waarvan ik jullie ken. Een zonovergoten terras vol vriendelijke mensen.

2 Comments

  1. Mooi. Ja dat ken ik, die onbekenden.

  2. Een Nederlandse vriendin dacht gisteren even dacht dat een vrouw in een roeibootje dat aanmeerde bij uitspanning De Waterkant in het Westbroekpark waar het altijd goed toeven is, haar zus was wat niet voor de hand lag en uiteindelijk ook niet zo was want het was een Belgische dame die vloeiend switchte tussen Vlaams en Frans

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑