Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Denk klein

Vanochtend trok ik een nieuw pak muesli open. Dat zit dan nog helemaal vol met rozijnen en amandelen en al die dingetjes die ik zo lekker vind, maar die naarmate het pak vordert op mysterieuze wijze verdwijnen. Het deed me denken aan een van de eerste blogjes die ik schreef, over microgeluksmomentjes.

Op dat blogje kreeg ik trouwens een reactie van iemand die onverwacht nog een amandel had gevonden onder in z’n bak met fruit en noten. Dat was zijn microgeluksmomentje. Het zijn de amandelen dus, in het leven (tenzij je allergisch bent voor amandelen, zoals een vriendin van mij, dan mag het ook iets anders zijn).

Ik ben nu best een blije eikel, maar in verdrietige tijden had ik veel aan de kleine dingen. Als groot geluk er niet inzat, dan was er altijd nog het kleine. Als echt uitrusten of ontspannen niet lukte, dan moest ik het maar hebben van de kleine momenten.

En het was er altijd, het microgeluk. Waar ik me dan ook wel weer over verbaasde, dat het nare en het mooie in het leven zo naast elkaar kunnen bestaan. Eigenlijk is het alles waartegen ik me lang heb verzet. Dat getut over het weer bijvoorbeeld, dat vond ik iets voor Libellevrouwen. Maar stiekem word ook ik hartstikke blij van de zon.

Vandaag keek ik uit mijn badkamerraam naar de wolken. Moest ik met een collega onbedaarlijk lachen, terwijl collega drie ondertussen bloedserieus aan de telefoon zat. At ik een salmiaklolly. Praatte ik over onzinnige dingen met mijn lief, gewoon omdat ik geen zin had om op te hangen. Maakte ik een foto van een leuk bankje. Zag ik een jongen buiten z’n lunch eten met twee eenden praktisch bij hem op schoot, terwijl hij stug op zijn mobieltje bleef kijken. Werd ik blij toen ik mijn fiets ontwaarde in de stalling.

Ik ben nog steeds benieuwd wat jouw kleine geluksmomenten zijn. Ik zou het leuk vinden als je ze met me deelt. Gewoon de innerlijke Libellevrouw (m/v) in je loslaten.

6 Comments

 1. Mijn geluksmomentje is het lezen van deze mooie blog.

 2. Dat ik mijn rolgordijn open ‘s ochtends en een strakblauwe lucht zie. Perfect weer voor ‘n lunchwandeling!

  • Ingeborg

   11 maart 2015 at 08:54

   Haha! Nou bij mij was het vooral mistig, maar laten we hopen dat jouw lucht boven de Haagse Bos hangt!

 3. Fijn hè, die geluksmomentjes. Het zijn de mooiste kraaltjes aan de ketting van een (werk)dag. Een kaneelstokje dat ik at, en dat ik al jaren niet meer gegeten had, een aardig gebaar van een collega, de geur van de lucht als ik in mijn middagpauze naar buiten ga, warme, hete koffie na een vermoeiend overleg, het namiddagzonnetje op m’n bureau (nee, niet de luxaflex omlaag, ik geniet hier zo van!)

  • Ingeborg

   11 maart 2015 at 10:22

   Ha die andere Sandra :)
   Mooie momentjes heb jij! Ja heerlijk hè, dat het zo naar voorjaar ruikt? En ik doe de luxaflex ook pas dicht als ik écht niks meer zie ;) Bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑