Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Droomplaatje

Jaren geleden zat ik op de boot naar Ameland. Naast mij zat een stelletje, de vrouw tegen de man aan geleund, gezicht naar de zon gekeerd, ogen dicht. En hoogzwanger. Dat beeld is me altijd bijgebleven: dat wil ik óók.

Dat ging nog niet zo makkelijk. Mijn lief en ik verloren drie kindjes. En dat had ook z’n weerslag op onze relatie. We verwerkten ons verdriet elk op onze eigen manier en dreven daardoor soms uit elkaar.

Maar gelukkig vonden we elkaar helemaal terug, het was weer heel fijn samen – en toen werd ik ook nog opnieuw zwanger. Kaboem.

De begintijd was zenuwslopend. Bij de eerste echo lag ik huilend in de stoel. Panisch.

“Nou, die doet het hoor”, reageerde de arts droogjes. En we zagen een minimensje een sprongetje maken.

Het bleef heel spannend. Maar toen de 20 wekenecho helemaal goed was, durfden we er echt in te gaan geloven. En toen ging de tijd opeens snel.

Eigenlijk wilden we dit jaar op vakantie naar Indonesië. Het werd Vlieland. De laatste keer met z’n tweetjes weg. Op de boot vroeg ik iemand om een foto van ons te maken.

20150908_145052_001-1-1

Oké, het waaide, regende, was koud en ik kon geen bloemetjesflodderzomerjurkje aan zoals die vrouw destijds. Maar toch. Mijn droomplaatje, eindelijk werkelijkheid.

Nu nog maar twee weken werken. En dan nog een week of zes en dan zou ze er moeten zijn, onze dochter. Ik heb geen idee wat me te wachten staat, maar ik kan niet wachten!

6 Comments

 1. Wilde alleen even zeggen dat ik zo trots op jou ben en dat ik me helemaal kan inleven in dit prachtige, open en eerlijke verhaal, waardoor je me opnieuw raakt en dat ik het weer niet kan laten een klein traantje weg te pinken. Kus x

 2. Wat mooi, en ontroerend!

 3. Een droom die werkelijkheid wordt….. Mooi geschreven. Geniet van dit grote mooie wondertje. X

 4. Marianne je tante uit Maastricht

  24 september 2015 at 10:09

  Wat heb je dit weer mooi kunnen verwoorden Ingeborg. Het is zo fijn als je je gevoelens zo kunt uiten. Ik ben heel blij voor jullie.
  Geniet straks van je verlof en zorg goed voor jezelf en je meisje.
  Liefs ook voor Remco.
  Marianne

 5. Spannende dagen. Ik wacht vol verwachting op een teken van nieuw leven.
  Kus, Diana

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑