Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Ikhhhvje

Lang geleden zag ik eens een vrouw op tv die het maar niet lukte om ‘ik hou van jou’ te zeggen tegen haar man. Wat doe je dan? Scheiden? Nee, met z’n tweeën naar All You Need Is Love natuurlijk.

Vrouw werd op cursus gestuurd. Twee weken en een officieel certificaat later was het moment daar. Tromgeroffel… en toen klonk het ongeveer zo: ‘ikhhhvje’. Sindsdien is dat een running gag bij mij thuis. Arme vrouw.

Ik kan me niet voorstellen dat je daar zo’n moeite mee hebt. Zelf zou ik het nog eerder te snel roepen dan niet. Maar dat kan ook een risico zijn: misschien schrikt de ander zich wel de tandjes. Want verstaan we wel allemaal hetzelfde onder houden van?

Ik sprak eens een jongen die ruzie had met zijn vriendin. Zij had ‘ik hou van jou’ tegen hem gezegd, hij had het niet terug gezegd, dat was een enorm ding geworden. Tot bleek dat hij precies hetzelfde voelde voor haar als zij voor hem, maar hij dat alleen niet ‘houden van’ noemde.

Op de middelbare school zei de natuurkundeleraar dat we allemaal een andere lucht zien. Het had iets te maken met de breking van het licht in je oog ofzo, ik weet het niet meer precies. Ik kan me nog wel heel goed het gevoel van eenzaamheid herinneren dat me toen overviel. Dat ik nooit, nooit exact dezelfde lucht zou zien als iemand anders.

Wij mensen zijn fundamenteel alleen. Gevangen in onze eigen lucht. Maar ook al zien en beleven we de wereld allemaal net iets anders, we slagen er toch wonderwel in om te communiceren, gevoelens te delen, samen te leven. De eenzaamheid voelt eigenlijk helemaal niet zo eenzaam.

En anders is er altijd nog lluuvvvdoctor Robert ten Brink om de plooien glad te strijken.

2 Comments

  1. ikhhhvje! Kus

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑