Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Kiloknaller Notarissen

De Hema heeft niet alleen een spotgoedkoop vieruurtje (koffie en een gebakje voor 1 euro, dat weet ik sinds mijn zwangerschapsverlof), maar ook goedkope notariële akten. Nou ja, relatief goedkoop dan hè. Mijn vriend en ik bestelden er drie en tikten 375 euro af.

Toen moesten we nog naar een notaris voor een krabbel. Het netwerk van Hema-notarissen gaf ons één optie in onze woonplaats. De naam van het notariskantoor was iets in de trant van Kiloknaller Notarissen.

We ontvingen een dreigmailtje dat we exact op tijd moesten zijn, anders kregen we een boete. We waren op tijder dan op tijd. De notaris niet.

De notaris begon zijn verhaal door te zeggen dat het kwartje even moest vallen bij die Hema-akten. Ik dacht bij hem, hij had ons immers nog nooit gesproken – even kijken wat we wilden. Maar hij bleek ons kwartje te bedoelen. Of eigenlijk dat van twee eerdere klanten.

Die twee mensen wilden een samenlevingscontract, maar bleken hordes kinderen uit vorige relaties te hebben. En daar zijn de standaardakten van de Hema niet geschikt voor. Het stel en de notaris hadden er enórme ruzie over gekregen.

Geen idee waarom de notaris dat aan ons vertelde, want onze situatie is superstandaard. Hop, knal er wat Hema-akten tegenaan en je bent klaar.

Toen klaagde de notaris dat hij niets verdiende aan de Hema-akten. Arme notaris, zou de Hema hem soms niets betalen om zo de vieruurtjes te kunnen financieren?

Vervolgens noemde hij mij lieverd. En onze baby het corpus delicti.

Enfin, we tekenden. Nu zijn we pensioenpartners. Hoe romantisch. Maak er wat moois van, zei de notaris nog.

Doen we. Op naar de Hema voor een vieruurtje dan maar.

2 Comments

  1. Wat kun je dit toch goed Ingeborg. Heerlijk kort, krachtig en met humor of een knipoog.
    Hilarisch. Geen lichtend voorbeeld die man voor z’n vak en HEMA. Deed me denken aan de beschonken notaris die jaren geleden onze hypotheekakte afhandelde. Ging niet helemaal goed. We kregen een fles champagne mee; dat dan weer wel.
    Gelukkig zijn er ook notarissen die hun vak goed verstaan én professioneel omgaan met hun klanten.

  2. Good day! Look at a good offer for you. http://bit.ly/2M5eBH1

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑