Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Klik hier

Niet alleen met mensen kun je een klik hebben. Ik heb het soms ook met plaatsen. Dat ik ergens ben en alles op z’n plek lijkt te vallen.

Soms is het een stad, soms een heel eiland, soms een klein plekje in de natuur. Waar het aan ligt, vind ik moeilijk te zeggen. Goede vibes. Iets waardoor ik me direct op mijn gemak voel.

Dezelfde golflengte, is dat ook mogelijk met een omgeving? Met levenloze objecten als stenen, water, korrels zand?

Mijn lief, kind en ik gingen gisteren naar de kust. Monument, uitzichtspunt, veel mensen die foto’s stonden weg te klikken met hun mobieltjes. We aten patat bij een ranzige frietkar. Tot zover niets verheffends.

Tot we afdaalden naar het strand. Dat bleek een paradijselijk plekje. Niet op een bounty-eilandachtige manier – misschien dat er daarom ook niet veel mensen waren – maar ruig. En rustgevend tegelijk.

Rotsen met neersijpelend water (ik keek eerst nog waar het kraantje was, stadsmeisje dat ik ben). Stenen, heel veel stenen. Wolken in allerlei formaties.

De zon, die ondanks de bewolking stralend scheen. Het was aangenaam warm. We smeerden zonnebrand op het neusje van onze baby.

En natuurlijk de zee. Het werd vloed, snel en onstuimig. We keken toe, veilig vanaf een strandje van talloze stenen. Oeroude stenen – fossielen van een schelp, een spons, een vis. Stenen met kleuren en spikkels waarin ik het heelal zag.

De tijd stond stil, de tijd ging voorbij – rozig van de zeelucht gingen we terug naar de camping.

Waar onze baby een enorme poepluier bleek te hebben. Oeps, iets te veel de tijd vergeten (sorry schatje!).

2 Comments

  1. Marianne je tante uit Maastricht

    27 juni 2016 at 15:58

    Wat een indrukwekkende mijmering heel mooi Ingeborg.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑