Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Koe (waarheid als een ~)

Dat je dan verdrietig bent maar dat de zon uitbundig schijnt en het bladerdak van de bomen een diepgroene koepel vormt en de blaadjes een mozaïek en wat zijn herten toch een mooie dieren en hé, ruik ik daar daslook? Dat dat naast elkaar bestaat, dat vind ik zo wonderlijk.

Ik was een tijdje terug bij een begrafenis en de zon denderde door de kerkramen naar binnen. Gouden banen licht over het donkerbruine hout van de banken. Je kon de vogels bijna horen fluiten. In films is dat anders. Daar regent het en staan de in het zwart geklede nabestaanden met hun zwarte paraplu’s tegen een grauwe hemel om het graf heen.

“Het leven gaat door, maar dat is makkelijk gezegd als je je zo rot voelt”, schreef een tante me gisteren. Ach. Het is een waarheid als een koe. En dat is maar goed ook. Anders zou de wereld elke seconde wel even stilstaan.

IMAG1956_1_1
(Volgende keer een lachende selfie op een dag dat het dondert en bliksemt. Beloofd).

2 Comments

 1. Mooie teksten in je blogs Ingeborg. Ik stuur je een Tanka niet van mijzelf maar van de moeder( Helena Wolthers) van een vriendin.

  er is geen licht meer
  dan het gele lantaarnlicht,
  door een teer netwerk
  van kale takken schijnt het
  tot diep in de gedachten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑