Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Kus van Koos

Volgende week ben ik jarig. Kon ik voorgaande jaren nog zeggen: ach, ik vier het wel als ik 40 word – nu is het dan zover. Een officieel feestje dus. En dan volgt de onvermijdelijke vraag: wat wil je hebben?

Toen een vriendin dat vroeg toen ik 15 werd, zei ik: ik wil Koos. Terwijl ze natuurlijk gewoon bedoelde of ik een potje douchegel wilde ofzo. Maar ik kreeg Koos ook nog, zowaar, want hij kwam op mijn verjaardag.

Hij had geen cadeautje bij zich, dat vond ik wel een beetje jammer, niet eens een simpele rode roos van Koos, maar goed, ik had ook om hém gevraagd. En zelf dacht hij waarschijnlijk ook dat hij God’s Gift to Women was.

Wat ik wel van hem kreeg: een kus. Mijn net 15-jarige hartje sloeg helemaal op hol. Maar de volgende keer dat ik hem zag, deed hij opeens heel ongeïnteresseerd. Exit Koos. Was ik nou toch maar voor de douchegel gegaan.

Maar nu. Wat zou ik nu voor mijn verjaardag willen, 25 jaar later? Een kus van een leuke man is natuurlijk nog steeds welkom (maar, liefste, als je nu denkt, mooi, dan ben ik klaar: nééé!).

En verder? Ik weet wel iets, maar dat is niet te bestellen. Ik kan alleen maar hopen dat dat ultieme cadeau ooit mijn kant op komt. Ondertussen kijk ik terug op de periode sinds de vorige mijlpaal (30). Wat ik heb gekregen in het leven, bereikt, behouden, maar ook verloren.

Voor het eerst sinds de brugklas is een vriendin er niet bij op mijn verjaardag. Omdat we geen vriendinnen meer zijn. Het leven gaat door, maar zo’n verjaardag vind ik wel confronterend. Ach, zij is ook 40 geworden zonder mij. Het lukt wel.

Een van de heel fijne dingen: ik heb een carrièreswitch gemaakt. Van bureauredacteur naar redacteur. Voor een buitenstaander vast een minieme variatie, maar het is een wereld van verschil. Van papier schuiven naar papier beschrijven. Eindelijk op m’n plek.

Ook op andere gebieden heb ik mijn plek gevonden. Letterlijk doordat we zijn verhuisd naar het mooiste huis ooit (vind ik). Figuurlijk doordat ik ergens mee heb afgerekend, waardoor er een wereld voor me openging. Ik ben er al helemaal aan gewend, maar het is goed om af en toe stil te staan bij hoe bijzonder het is.

Wat ik heb gehouden: mijn grote liefde. Hij was er nét nog niet bij toen ik 20 werd, maar wel op m’n 30e verjaardag en nu op m’n 40e. Van Koos’ kus naar Remko’s kussen: een enorme vooruitgang. Wat heb ik eigenlijk een hoop moois en goeds – veel van mijn wensen zijn al uitgekomen.

En het huis blinkt óók nog, want dat hebben we met het oog op de visite maar eens flink onder handen genomen.

4 Comments

  1. mooie, wijze woorden zo net voor je 40e . Ik wens je alvast een hele fijne verjaardag!

  2. Je 40e verjaardag is een mooi kroonjaar.
    Je bent een fijne vrouw Ingeborg met een hart van goud.
    Geniet maar lekker op vakantie met je lief en ouders.
    Alvast een dikke verjaardag kus.
    Marianne je tante uit het Zuiden

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑