Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Laks kapsel

Vandaag stonden over mijn hoofd heen twee fysiotherapeuten over mijn schouder te praten. De een maakte een echo, de ander keek mee. Ik zag alleen maar vijftig tinten grijs, maar voor hen ging een wereld open.

Ze hadden het de hele tijd over spinatus.

IMAG5689_1

Daarna over beursaanvulling.

IMAG5698_1

Maar dat had ik niet. Jammer.
Ik bedoel, gelukkig.

En toen zeiden ze dat ik een laks kapsel had.

IMAG5695_1

Dat klopte dan weer wel.

Tot slot kreeg ik de samenvatting in gewonemensentaal: er was niks aan de hand. Geen rondzwervende botstukjes, geen gescheurde spieren.

Konden we weer lékker aan de slag met trainen, straalde mijn fysiotherapeut.

Die vindt altijd alles top.

“Nou en toen kreeg ik dus een slijmbeursontsteking.”
“Top.” (ik denk dat hij bedoelde: duidelijk, staat genoteerd).

Ik realiseerde me wel: wat zit zelfs zo’n klein onderdeel van het lichaam al complex in elkaar. Ik ben blij dat het meeste in mijn lijf vanzelf gaat en ik er niet bij na hoef te denken.

En voor de rest: lekker trainen dus. Top.

2 Comments

  1. Hihihihi….zo grappig…ik wil je een korte toelichting niet onthouden. Musculus Infraspinatus, en m. supraspinatus….allerlei spiertjes van je rotator cuff, oftewel van je schouder en schouderblad die samen met andere spiertjes voor het op z’n plaats houden en het bewegen van je schouder zorgen.
    Beursaanvulling….oftewel bursa subacromialis (slijmbeurs) of bursitis (slijmbeursontsteking) vermoed ik….kan natuurlijk ook over de dalende aandelen of op handen zijnde beurskrach zijn gegaan.
    En tot slot je lakse kapsel, erg onaardig vind ik….en ook zeer onterecht… maarja, wel weer fair dat ze het zeggen waar je bij bent ipv achter je rug om. Mogelijkerwijs …. spraken ze over het weefsel (pezen, ligamenten) van je schouder dat nogal slap is en weinig elastisch. Arme jij. Komt vast goed met spierversterkende oefeningen.
    Succes met je toppiejoppie training!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2020 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑