Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

You – who, me? – got the love

Vandaag moest ik iets doen wat ik lastig vind. Tijd voor een huppakee-en-je-kúnt-het-liedje. Voor mij is dat ‘You got the love’, in de uitvoering van Florence and the Machine. Van oorspronkelijk een discoliedje naar een van de mooiste, krachtigste nummers die ik ken.

Die opbouw, van rustig naar hélemaal los. Ik luister aandachtig en voel de euforie door mijn aderen stromen. Hoewel de tekst eigenlijk helemaal niet zo blij is. “‘Cause sooner or later in life, the things you love you lose”, bijvoorbeeld. Slik.

Het liedje gaat over de altijd aanwezige liefde van god – het origineel is dan ook van een disco- annex gospelzangeres. Het lijkt me heerlijk, om daar altijd op te kunnen vertrouwen, om je altijd gesteund te voelen. Nooit alleen. Maar ik geloof er niet in.

Wat dan mijn steun is? Ik hoop dat ik dat zelf kan zijn. Dat ik altijd de kracht in mijzelf kan vinden, hoe zwaar het leven soms ook is. Ik ben er altijd. Waar ik ook ga, ik ga mee.

Maar ik wil natuurlijk ook geen kluizenaar worden. Ik ben heel blij met de liefde van de mensen om me heen. Een beetje van mezelf dus, een beetje van anderen.

Hoewel je als je een bepaald kledingmerk mag geloven alleen maar een warm vest nodig hebt…

trui

2 Comments

 1. Ware liefde krijg je alleen van… een vest?

  Alleen je warme vest begrijpt je écht?

  Die laat je nooit in de steek.

  Lijkt me heerlijk als je dát gelooft.

  • Ingeborg

   18 november 2014 at 08:48

   Zo’n vest wordt vast rafelig. Er vallen gaten in. Dus nee, van je vest moet je het ook al niet hebben 😉

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

© 2020 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑