Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Stadsmeisje op reis

We kruipen door het landschap. Speldenknopjes op de kaart. Langzaam schuiven we op, steeds verder naar het oosten. Met gouden spinnenwebdraden verbonden met het bos om ons heen.

Een hert en een jonkie steken vlak voor ons over. Verschrikt rennen ze weg door het veld naast het fietspad. Ze zijn nog lang te volgen, hun witte kontjes oplichtend tussen het gras.

Zwaluwen dartelen door de strakblauwe lucht, buitelen om elkaar heen, kiezen weer hun eigen weg. Een zwarte wouw maakt lome duikvluchten boven de in de zon blakerende velden, zijn gevorkte staart scherp afgetekend tegen de lucht.

Een zwerm vlinders, verzameld in een modderpoeltje, stuift op als we naderen. Sneeuwvlokjes in de zomerlucht. Een haas zit in de zon aan de rand van een veld, spitst zijn lange oren, hupt ervandoor.

Naaldbomen met hun dip-dye look: de stammen aan de onderkant donker, boven roestbruin. Zo hoog als wolkenkrabbers. Wolken die voortdurend van formatie veranderen.

Robuuste berenklauwen en tere blauwe klokjes. De koperkleurige korenvelden in het heiige namiddaglicht. Een onweersbui die als een koepel om ons heen trekt – wij blijven droog.

Zó veel te zien voor een stadsmeisje.

1 Comment

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑