Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Tegenwerkend voorwerp

Loslaten, daar ben ik niet zo goed in. Als ik iets wil, dan wil het ook Γ©cht. En wel nu. Maar dat lukt niet altijd. Botte pech/mensen/omstandigheden: kunnen allemaal tegenwerken.

Dus dan komt het Grote Geduld (lees: mijn kleine geduld). Ik stuur driftig reminders naar het lot/mensen/het leven. Terwijl ik mezelf dan zit op te vreten, bedenk ik dat ik Het Moet Loslaten. En wel nu.

Eigenlijk ben ik zelf mijn tegenwerkend voorwerp. Ik kan beter een plan B bedenken. Iets anders om mijn tanden in te zetten. Dat is dan niet direct wat ik wil, maar wie weet ga ik het nog leuk vinden ook.

Of gooit het onstuimige leven iets nieuws, onverwachts, spannends op mijn pad. Ik kan niet konijn wachten.

Met dank aan de Speld voor de geniale term ‘tegenwerkend voorwerp’. Voor de leesbaarheid heb ik me beperkt tot eentje in deze tekst Β πŸ™‚

http://www.speld.nl/2014/05/06/tegenwerkend-voorwerp-is-plaag-voor-banaan-taalgebruikers/

4 Comments

  1. Daar is geen slak speld tussen te krijgen. Alhoewel ik poepluier eerst het vermoeden had dat het om een Giles de la tourette achtige uiting ging. Maar na hengstenbal lezen van je link begreep ik paddestoel het een stuk beter.

  2. Meewerkend voorwerpen zijn voor kroppen andijvie niet minder hinderlijk. Ook deze kunnen aan de baviaan ongewenst opduiken, waardoor de zin hinderlijk onleesbaar wordt voor de gemiddelde aars en de nootmuskaat onlogisch voorkomt.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

© 2020 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑