Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Tijd

Nog een paar dagen en het is juni. Ik dacht dat het nieuwe jaar net begonnen was en nu is het alweer bijna halverwege. Het jaar dat ik véértig word. Ik sta erbij en kijk ernaar. Waar zijn de kerstballen?

Raar dat tijd zo’n relatief begrip is. Dat een seconde, minuut, uur altijd even lang is, maar veel korter of langer kan aanvoelen. Vooral op grotere schaal: weer een jaar voorbij. En weer niets veranderd, denk ik er dan vaak achteraan – maar dat komt ook doordat ik gezegend ben met weinig rimpels.

Als je jong bent, ligt er nog zo veel tijd voor je. Mensen in tijdschriften en op tv zijn altijd ouder dan jij. Nog tijd genoeg om iets te bereiken. Alleen: wat? Al die keuzes, ik ben eigenlijk ook wel weer blij dat ik daar vanaf ben.

Afgelopen weekend hoorde ik twee meisjes praten. “Ik vind het leuk maar ook heel spannend om me op mijn toekomst te oriënteren” zei een van de twee, met een beetje bibberig stemmetje. Volgens mij studeerde ze rechten maar wilde ze bij Defensie – ze had het tenminste de hele tijd over schieten. Ach gossie.

Tegen een vriendin die na een half leven samen weggegaan is bij haar vriend en het zichzelf aanrekent dat ze dat niet eerder heeft gedaan, zeg ik monter “beter-laat-dan-nooit-en-je-hebt-nog-zo’n-leven-voor-je”. En zo is het ook wel weer. Misschien ga ik nog wel eens iets heel anders doen. Als ik zin heb om na te denken over wát.

En nu? Nu is het tijd om mijn griephoofd onder de douche te stoppen. Ziek zijn, dat geeft me maar veel te veel tijd om te piekeren.

2 Comments

  1. mooie bespiegeling, ondanks je griephoofd

    • Ingeborg

      28 mei 2014 at 17:09

      Dank je! Jij bent natuurlijk een inspiratie, voor als ik ooit nog naar de zilversmeedschool ofzo wil ;)

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑