Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Tree-hugging hippie

Er is een natuurgebiedje bij mij in de buurt (vlak bij een supermarkt, hartstikke handig voor de terugweg) en daar staat een Grote Boom. Ik geef toe, niet heel spectaculair of verrassend, een boom in een natuurgebied, maar ik vind het gewoon een fijn idee dat-ie daar altijd staat te staan. Behalve dan dat ik ‘m vandaag niet meer kon vinden.

Alles zag er ook een beetje anders uit. Of kwam dat nou omdat ik mijn Grote Padvinder niet bij me had? Maar best leuk eigenlijk, zo’n ontdekkingstocht over smalle, modderige paadjes, verborgen achter het riet.┬áStemmen heel in de verte, van over het water – wel mensen, maar niet heel aanwezig. Fijn om eventjes een stukje landschap voor mezelf te hebben.

IMAG3747_1

Ik zag de restanten van een omgehakte boom, een dikke, kale boomstronk – dat zou toch niet…? Maar nee, even verderop stond-ie dan. Ik was bijna vergeten hoe groot-ie ook alweer was, die┬ázou je echt niet zomaar neer krijgen. Ik stond naast de boom, keek omhoog naar z’n sterke armen, naar de zonsondergang in de verte, de zilveren streep van een vliegtuig, en, vooruit, gaf ‘m een tap-tap op z’n bast.

IMAG3780

Toen werd het snel koud en donker, rook het naar een mengeling van groen en haardvuur in de verte, naar kerst eigenlijk, en deden de verlichte raampjes van een voorbijrijdende trein me verlangen naar thuis, naar onze donkerrode fluwelen plofbank en kaarsjes en koek en zopie en daarna pannenkoeken, want dat hoort na zo’n wandeling.

1 Comment

  1. Wat een schitterende foto Ingeborg. Dan genieten van de natuur heb je ook wel van je opa hoor!

    Lieve groet,
    Marianne

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

© 2020 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑