Ingeblog.nl

Weblog van Ingeborg

Vlinder

Er fladdert een vlindertje naar binnen. Het is zover, denk ik meteen. Het afscheid staat voor de deur. Of eigenlijk: slaat de deur over en vliegt zo mijn woonkamer in.

Ik heb niks met vlinders. Vind het een beetje enge beesten. Maar ze lijken me op te zoeken. Die keer dat er dagenlang eentje op de badkamermuur zat. Zijn vleugeltjes vormden een hartje. Tot hij plotseling was verdwenen. En er een afscheid volgde.

Of die keer dat ik net afscheid had moeten nemen en vol verdriet een stuk ging wandelen. Een vlinder vloog voor me uit over het pad, fladderde weg, kwam terug. Telkens dook hij weer op en het begon me te benauwen. Laat me met rust, dacht ik, het is voorbij. Verstrikt in mijn eigen symboliek.

En nu zit ik te wachten. Op het onvermijdelijke. Maar daar kan dat arme vlindertje niks aan doen. Die vloog gewoon door mijn open terrasdeur naar binnen.

2 Comments

  1. Ik ben zo trots op jou en je blogs. Ik hou van jou.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2019 Ingeblog.nl

Theme by Anders NorenUp ↑